mr. A.T.M. (Anja) van den Borne

Advocaat-partner

Meer over Anja van den Borne

Anja van den Borne heeft ruime kennis en ervaring in het aanbestedingsrecht, Europees recht, bouwrecht en contractenrecht. Naast haar dagelijkse praktijk als advocaat is zij als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Op korte termijn zal zij haar proefschrift over het onderwerp: “Informatie-uitwisseling over de inhoud van complexe projecten tijdens de Europese aanbestedingsprocedure” afronden. Haar promotoren zijn de heer Prof. mr. C.E.C. Jansen en mevrouw dr. M.Y. Schaub.

Anja adviseert en procedeert over onder andere:

Bij de Vrije Universiteit Amsterdam is Anja docent aanbestedingsrecht. Anja is ook docent bij de Vulaw Academy. Hier doceert zij de Leergang aanbestedingsrecht voor inkopers. Met regelmaat treedt zij op als spreker tijdens congressen en geeft zij in-house workshops. Daarnaast maakt ze onderdeel uit van het Centre for Public Contract Law & Governance (expertisecentrum van de Vrije Universiteit Amsterdam).

 

Proefschrift: race to the bottom

Naast haar dagelijkse advocatenpraktijk schrijft Anja een proefschrift. Centraal in het onderzoek staat de problematiek van “het laag inschrijven en hoog eindigen”. Tijdens de aanbestedingsprocedure zijn alle inschrijvers gericht op het winnen van de opdracht. Nadat een opdrachtnemer is gekozen ontstaat er in de praktijk vaak discussie over de inhoud van het contract en verzoekt de opdrachtnemer om een verhoging van de prijs. In het onderzoek staan het onderzoek naar de problematiek en de oplossingen centraal. Klik hier voor meer informatie over het proefschrift.

 

Publicaties

 

Specialisatie opleidingen

 

 Lidmaatschappen

E-mail Anja via anja@bornlegal.nl of neem telefonisch contact met haar op via +31 (0)6 25 00 17 91.