window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-DMS6Y59DWJ');
Logo Born Legal
Vastgoed- & huurrecht2023-03-01T16:37:32+02:00

Vastgoed- & huurrecht

De advocaten van Born Legal houden zich niet alleen bezig met de aan- en verkoop van vastgoed, maar hebben ook ruime ervaring met de huur en verhuur van woonruimte, bedrijfs- en kantoorruimte. Onze advocaten kennen de wet- en regelgeving en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij geven praktisch en doelgericht advies. Is een conflict niet te vermijden? Dan vertegenwoordigen wij u bij de rechter, arbiter of bindend adviseur. Onze specialisten staan professionele kopers en verkopers, ontwikkelaars, woningcorporaties, VvE’s, beheerders, aannemers en gemeenten bij.

Koop en verkoop van onroerend goed

Bij koop en verkoop van vastgoed zijn de belangen eigenlijk altijd groot. Vaak zijn er ook specifieke omstandigheden waarmee rekening moet worden gehouden. Een goede koopovereenkomst die aansluit op de wensen van beide partijen, is daarom onmisbaar.

De vastgoedadvocaten van Born Legal hebben niet alleen ervaring met contractvorming, maar ook met procederen en onderhandelen over geschillen die betrekking hebben op de koopovereenkomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan non-conformiteit waarbij het gekochte niet voldoet aan de verwachtingen, garanties en het niet nakomen van afspraken door koper over verkoper. In deze situaties voorzien wij u graag van advies.

Huur en verhuur van woon, bedrijfs- en kantoorruimte

Kenmerkend aan de huur en verhuur van vastgoed is dat er doorgaans sprake is van een langdurige relatie tussen huurder en verhuurder, waarbij de belangen uiteenlopen en waarmee aanzienlijke geldbedragen kunnen zijn gemoeid. De advocaten huurrecht van Born Legal zijn gespecialiseerd in de juridische aspecten bij huur en verhuur van bedrijfsruimte en woonruimte.

Bent u een professioneel huurder of verhuurder, dan kunt u bij ons terecht voor het opstellen en actualiseren van huurovereenkomsten voor bedrijfsruimte, kantoorruimte en woonruimte. Heeft u een geschil over bijvoorbeeld de huurprijs, achterstallige betalingen, beëindiging, renovatie of gebreken? Wij staan u graag bij met raad en daad. Ook adviseren wij met regelmaat leegstandbeheerders over tijdelijke verhuur en bruikleenconstructies (anti-kraak).

Het huurrecht is een dynamisch rechtsgebied. Soms kan er in een korte tijd veel veranderen. Onze advocaten huurrecht volgen de laatste ontwikkelingen van het recht en de markt. Onze service is snel, doeltreffend en altijd up-to-date.

VvE’s en zakelijke rechten

Onze vastgoed advocaten hebben tevens ruime ervaring met kwesties met betrekking tot de Vereniging van Eigenaars en andere vastgoed gerelateerde zaken. Zo kunt u bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld de splitsingsakte, het huishoudelijk reglement en (vernietiging van) VvE-besluiten. Ook vraagstukken over zakelijke rechten zoals het appartementsrecht, erfpacht, opstal en erfdienstbaarheden beantwoorden wij graag.

Bent u op zoek naar een advocaat vastgoed of huurrecht in Eindhoven? Neem dan contact met ons op.

Lees meer over vastgoed- & huurrecht

Rijkswaterstaat komt markt tegemoet bij gww-aanbestedingen

Rijkswaterstaat voert een aantal belangrijke wijzigingen door in het selectiebeleid bij niet-openbare aanbestedingsprocedures in de gww-sector. Dit blijkt uit een nieuwsbericht van 31 januari 2019. Volgens Cobouw past Rijkswaterstaat haar aanbestedingsbeleid aan om het inschrijvers [...]