Aanbesteden: publicatie nieuwe Europese Richtlijnen

Begin dit jaar had het Europees Parlement al ingestemd met de nieuwe Europese Richtlijnen en waren deze Richtlijnen al vastgesteld. Het was even wachten op de publicatie. Vandaag heeft deze plaatsgevonden. Over twee jaar en twintig dagen dienen deze Europese Richtlijnen te zijn geïmplementeerd in de Nederlandse Aanbestedingswet. Dit betekent dus voor 18 april 2016.

Wat betekenen deze nieuwe regels voor het aanbesteden door de overheid?

Overheid en inschrijvers dienen rekening te houden met een behoorlijk aantal wijzigingen, bijv. ten aanzien van de specifieke aanbestedingsprocedures, de gunningscriteria en het verstrekken van gegevens door de inschrijver. Daarnaast is op een groot aantal punten de vaste rechtspraak gecodificeerd in de nieuwe Europese Richtlijnen. Belangrijk is dat de basisprincipes wel overeind zijn gebleven en positief: dat de regels wat flexibeler zijn ingevuld. Dat biedt extra ruimte.

Gerelateerde artikelen

Door Categorieën: Aanbesteding, Bouw, Infra, Tech, Vastgoed, Veiligheid, VervoerDatum: 28 maart 20140,7 minuten leestijd

Deel dit bericht